Till Salu - Kaninen går att tinga.
Tingad - Handpenningen är betald.
Såld - Kaninen är hämtad.
Stannar - Kaninen stannar.
Ev. Stannar - Har inte bestämt om kaninen ska stanna kvar eller inte, det går bra att visa intresse.

PRISER 500-1200:-
Priset bestäms av svårighetsgraden att få fram
en viss kanin med speciell färg, pälssort, teckning och psyke. 
Jag följer den prissättning som andra uppfödare rekomenderar.

KÖPINFORMATION

Alla kullar som föds hos mig är väl planerade för att bli friska sällskaps-
och avelskaniner. Ingen kull föds fram bara för att säljas. Därför kommer inte alla ungar i kullarna att vara till salu utan stanna hos mig som blivande avelsdjur. De övriga kan säljas till andra uppfödare likväl som till goda hem hos familjer som ger dem ett bra liv.

KÖLISTA & TINGNING

Allt eftersom kaninerna är redo att tingas läggs dem ut på hemsidan/FB/Instagram.
Man kan visa intresse på en unge men då många ändrar på sitt önskemål angående kön, färg, teckning med mer så blir kaninungen inte tingad först då man betalat in halva köpesumman. När det är gjort håller jag den utvalda ungen åt köparen och den hämtas efter överenskommen tidpunkt. Tingningsavgiften dras då från den totala köpesumman. Blir det ingen försäljning får man ej tillbaka tingningsavgiften.

Pga smittorisker samt att med respekt för att kaninstallet är kaninernas hem så tar jag inte emot besökare som bara vill titta på kaninerna. Att tänka på är att detta är min hobby och ni är många som vill komma för att bara titta. Däremot är kameran nästan alltid med och jag skickar gärna massor med bilder på kaninen/kaninerna som ni är intresserade av.

BETTFELSGARANTI

Alla kaniner säljs bettfelskontrollerade och jag säljer INGEN med bettfel.
Garantin varar till och med kaninen fyllt 6 månader. Efter det så anses kaninen vara vuxen och bettet påverkas inte längre av arvet. Därefter kan yttre omständigheter som skada, eller olämpligt foder förorsaka tandproblem. Jag bistår dock med inspektion och rådgivning framöver under kaninens livstid. Garantin innebär att köparen av mig får en ny likvärdig kaninunge.

LEVERANS

En kaninunge som är född hos mig levereras vid 8 veckors ålder. Det är viktigt att ungarna får vara hos sin mamma den tid som är naturlig för att de ska få en bra start i livet och bli sociala, trygga individer. Hämtning sker efter överänskommen tidpunkt.

SLUTORD

En kanin som är ifrån mig säljs med:

*   Nyklippta klor
*   Kontrollerade tänder
*   Övergångsfoder
*   Stamtavla/härstamningsbevis
(gäller utställning och avelsintresserade)
*   Livslång support


* Lämna tillbaka garanti - innebär att om du av någon anledning inte kan ha kvar kaninen har möjlighet att lämna tillbaka kaninen till mig i mån om burplats. Om ingen bur finns ledig hos mig så ska bur medfölja. Inga pengar betalas tillbaka.

Jag säljer ingen kanin till någon under 18 år och vill gärna att du/ni berättar lite om er och hur kaninen kommer få det. Det är alltid den vuxna i familjen som bär ansvaret av sitt barns husdjur. Jag bibehåller mig även rätten att neka köpare om det inte känns bra.