Jag är medlem i
Sveriges Kaninavelsföreningars
Riksförbund och är tilldelad uppfödarnummer

S85
Jag har genomgått en
grundkurs godkänd av
jordbruksverket i villkor för hållande, uppfödning och försäljning av kaniner.

AMORELAS

Amore - Kärlek på latin ღ
La - L-ind-a
S - Bara för att det är ett S :)Så kom namnet Amorelas till när tankarna snurra runt om vad kaninuppfödningen skulle heta. Jag har som många andra seriösa uppfödare ett mål om att föda upp trevliga, rastypiska och friska individer som passar sig så väl som kelkaniner, till utställning och till avel.

Jag föder upp Dvärgvädurar med fokus på färgen Zobel blå, vit rödögd och blå. Lejonhuvade dvärgvädurar i olika färger förekommer också. Uppfödningen sker i en mindre skala och jag är noga med att inte ha fler kullar än vad jag hinner med att socialisera till snälla och tama kaniner! Alla mina kaniner hanteras ofta och dagligen och alla kaniner jag har är riktiga kelgrisar - ungarna blir oftast som sin mamma därav hålls hög kvalité på ett gott temperament.  

En kull hos mig är väl planerad och ingen parning görs med syfte att enbart sälja alla ungar. Tanken är att minst en unge ur den planerade kullen ska stanna hos mig som blivande avelsdjur. Därför kommer inte alla ungar i kullarna att vara till salu.Jag avlar inte på djur med deffekter och dyligt och är noga med
att plocka bort djur ur aveln som jag anser inte är lämpliga!